CINE SUNTEM NOI?

Pe scurt, suntem câțiva tineri care împărtășesc aceleași principii, atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Mai mult decât atât, împărtășim experiențe similare în sistemul de învățământ românesc. Deși per total experiența a fost utilă, am învățat multe lucruri care nu ni s-au dovedit folositoare, și am constatat că din educația noastră lipseau lucruri care ne-ar fi fost utile mai târziu.

Și, la fel ca multe alte generații după noi, am ieșit din sistemul de învățământ cu o serie de idei foarte clare despre cum NU ar trebui să se întâmple lucrurile.

Asociația Educație si Progres prin Tehnologie s-a născut din dorința noastră de a face o schimbare cât de mică în sistemul de învățământ, în speranța că tânăra generație va beneficia de o educație mai bună, mai interactivă și mai corect adaptată nevoilor de zi cu zi și câmpului muncii.

CARE ESTE MISIUNEA NOASTRĂ?

Să străbatem țara în lung și în lat și să vizităm cât mai multe unități de învățământ pentru a oferi cât mai multor elevi ocazia de a învăța lucruri noi altfel.

Să aducem cât mai multe tipuri de tehnologii inovatoare în fața elevilor, pentru a trezi în ei dorința de cunoaștere și pasiunea pentru tehnologie.

Să contribuim activ la schimbarea pe care dorim să o vedem în sistemul de învățământ românesc.

Să susținem tinerii talentați și pasionați de tehnologie prin toate mijloacele care ne sunt la îndemână, în speranța că eforturile noastre vor duce la generații mai bine pregătite și mai competente.

Să ajutăm cât mai mulți tineri să aibă acces la o educație interactivă, modernă și relevantă pentru nevoile lor ulterioare în câmpul muncii.

Mai pe scurt, scopul nostru este unul foarte simplu. Ne dorim ca tehnologia de azi să fie prezentă în școlile și liceele din România. Ne dorim un sistem de învățământ care pregătește tinerii pentru nevoile vieții de ASTĂZI, nu pentru nevoile de acum 10-20 de ani. Ne dorim ca tinerii din școlile României să aibă acces la tehnologie.

PRINCIPIILE NOASTRE:

Voluntariat;

Respectarea personalităţii şi a libertăţii de opinie;

Relaţii orizontale;

Transparenţă şi dialog, toleranţă, amiciţie;

Stabilirea de relaţii permanente cu organizaţii similare din ţară şi străinătate;