Contribuie la noastră direcționând până la 20% din impozitul pe profit către Asociația Educație și Progres prin Tehnologie*

Codul Fiscal și Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea permit companiilor comerciale plătitoare de impozit pe profit să direcționeze până la 20% din suma datorată anual bugetului de stat către organizații non-guvernamentale. Suma oferită cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit datorat statului nu poate depăși 20% din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri**

*procedura nu presupune costuri suplimentare din partea companiei!

** Codul Fiscal 2012 – Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p.

Cum poți sprijini?

La baza colaborării noastre stă contractul de sponsorizare. Te rugam sa îl descarci, sa îl completezi cu datele firmei și cu suma cu care dorești să sponsorizezi Asociația Educație și Progres prin Tehnologie, iar apoi să ni-l trimiți în format Word, la adresa contact@asociatiaept.ro. Noi îl vom tipări în două exemplare și vom trimite o variată semnată și stampilată în original la adresa menționată în contract.

Pentru a fi inclus în calcul impozitului pe profit pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar tranzacția trebuie efectuată până la 31 Decembrie 2018.

Contract

Ce impact are sponsorizarea asupra companiei?

Direcționarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afectează profitul net al companiei. În plus, legea sponsorizării prevede și o altă facilitate fiscală, aceea a creditului fiscal. Aceasta permite practic sponsorului să realizeze sponsorizări chiar dacă nu obține profit în anul curent, suma fiind acoperită de un credit fiscal disponibil pe o perioada de 7 ani. În acest interval, compania are timp să își îmbunătățească rezultatele financiare și să deducă din impozitul pe profitul viitor sponsorizările realizate în anii fără profit, acumulate în creditul fiscal.

Care este valoarea sponsorizării tale?

Exemplu de calcul:

Cifra de afaceri (total venituri) = 2.000.000 lei

Profit impozitabil = 200.000 lei

Impozitul aferent acestui profit (16%) = 32.000 lei

Se poate direcționa suma cea mai mica dintre

• 0,5% din cifra de afaceri = 10.000 lei
  • 20% din impozit = 6.400 lei

In acest caz, se poate deduce din impozit o sponsorizare de pana la 6.400 lei.

Ulterior, vă vom transmite un raport asupra modului în care au fost cheltuiți banii și vă vom împărtăși rezultatele și impactul pe care l-a avut sponsorizarea oferită.

Mulțumim!